Een kleurrijke Powervrouw

Ik zit op Facebook en scroll door mijn Timeline, veel berichten gaan snel aan mij voorbij. Dan ineens zie ik haar. Ze heeft een nieuwe Profielfoto van zichzelf op Facebook gezet. Verschillende emoties gaan er door mij heen. Van mooi, naar prachtig, naar krachtig en ook naar Wow, wat een kanjer, wat een inspiratie, wat een lef. Ik krijg er kippenvel van. 

Ik reageer op haar bericht met de volgende woorden: Wat een prachtige en krachtige foto van een mooie vrouw , als antwoord hierop volgt: Thanx Leontine, is gewoon met de Android gemaakt. Misschien moet ik een mooie reportage laten maken? Wat denk jij? Xxx

Dat vonden wij beiden een Top idee. Via Facebook Messenger bespreken we samen de wensen en de mogelijkheden. Trudie wil graag een shoot tussen de bloemen. Want ze wil kleurrijk op de foto. Dat snap ik helemaal, echter door de laatste winterperikelen eind maart, was er nog geen bloempje of bloesem te bekennen, zelfs de krokussen waren weer terug in hun schulp getrokken. (Figuurlijk dan).

Toch wil deze collega-fotograaf graag op zeer korte termijn iets plannen. Ik geef haar aan dat kleurrijk geen probleem hoeft te zijn. Er zijn genoeg locaties in Nederland waar graffiti de muren siert. En zo komt het dat we nu 2 weken geleden afspraken om bij de Tramkade in Den Bosch de fotoshoot in te plannen. 

Nu je tot hier gelezen hebt, zul je je misschien wel afvragen waarom het zo'n bijzondere shoot was en waarom ik kippenvel kreeg van haar Profielfoto. Wellicht heb je het al geraden, wanneer je boven deze blog de foto's bekeken hebt. Toch zal ik heel in het kort het verhaal achter deze fotoshoot van Trudie doen.

Trudie is getroffen door kanker en heeft intussen al een aantal chemotherapie behandelingen gehad. Hierdoor is haar haar uitgevallen en heeft ze een haarstuk. En ook al staat het haarstuk haar prachtig, net zo makkelijk zet ze het ook af. De profielfoto waarover ik het had, daarop was ze te zien zoals ze is: Puur, ongedwongen en prachtig.

Ook van deze periode wilde ze graag een reportage, want ook deze periode is een onderdeel van haar leven, zegt ze. Maar dan wel, zoals gezegd, kleurrijk. 

Op een mooie zonnige maandagmiddag (er was regen voorspeld) kwam Trudie, samen met haar man, naar Den Bosch. Na even een korte wandeling over de Tramkade zijn we dan maar begonnen. Wat was het een mooie middag en wat is Trudie een mooie, open, prachtige, krachtige en vrolijke vrouw. En dat is te zien op de foto's. We hebben herinneringen opgehaald en mooie momenten beleefd, we hebben gebruik gemaakt van alles wat we tegenkwamen. Van Graffitimuren, symbolische tekeningen, een bakfiets, een discobus tot aan een zwarte ballon aan toe. En bij het tussendoor even verlaten van de Tramkade, zagen we aan de overkant van het kanaal tot onze grote verrassing één boompje in de witte bloesem staan. Dus even een klein uitstapje om Trudie dan toch maar tussen de bloesem vast te leggen.

Voor mij was deze fotoreportage 3 keer genieten. Allereerst de fotoshoot zelf, dan het verwerken en bewerken van de foto's en dan het mooiste (en ook spannendste moment) de reactie na het versturen van de foto's. Wat ben ik altijd weer dankbaar dat ik dit mooie werk kan en mag doen.

Trudie heeft intussen al wat foto's op haar Facebook geplaatst, waarop ze enorm mooie reacties heeft gehad. Met haar toestemming plaats ik deze blog en foto's.