Ik ben 48 jaar en woon in het wonderschone en bourgondische Brabant. Ik hou van mens, dier en de natuur. Zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd hou ik hier zoveel mogelijk rekening mee. Ik werk en “speel” dan ook vaak in de buitenlucht. Tijdens vakanties zul je mij meestal in de Oostenrijkse bergen vinden.

De laatste jaren ben ik gaan onderzoeken wat ik met de rest van mijn leven wilde. Vele opleidingen en seminars heb ik gevolgd. Hierdoor heb ik het roer behoorlijk omgegooid. Ik ben in mei 2012 zelfstandig ondernemer geworden. Intussen bied ik lifeplanningstrajecten aan in Nederland als ook in Oostenrijk. En in beide landen ben ik ook actief als fotograaf.

Een paar dingen waar ik heel gelukkig van word: Mijn familie en vrienden, mensen, dieren (honden in het bijzonder), reizen, in de natuur zijn, fotograferen, sporten, lachen, schrijven, op een podium staan en Oostenrijk…. heel vaak en heel veel Oostenrijk….

Hoe het begon
Na het verbreken van een korte “lange afstandsrelatie”, waarin ik mijzelf, mijn hond, mijn familie en vrienden licht verwaarloosd had, had ik een autorit van ruim een uur voor de boeg. En in plaats van verdrietig te zijn, kwam mijn oude strijdlust terug. Al langer kriebelde er iets, nu was het tijd voor echte actie. Ik nam het heft weer in eigen hand en besloot op die terugrit, dat ik voor mijn passie zou blijven gaan, “No matter what”. In februari 2012 ben ik begonnen met mijn opleiding tot Financial Lifeplanner RLP®. Nu kon ik mijn kennis en passie verbinden en echt iets toevoegen aan het leven van mijzelf en vooral ook aan dat van anderen. Zoals hierboven al aangegeven speelt Oostenrijk een belangrijke rol in mijn leven en omdat je als lifeplanner ook je eigen lifeplanning maakt en leeft, ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om vaker en langer in Oostenrijk te kunnen verblijven. En zo is het idee ontstaan om samen met mijn relaties naar Oostenrijk te gaan. Toch bleef ik nog iets missen in mijn dienstverlening. En ineens, eind 2014 kwam daar het besef. Hoe gaaf zou het zijn om tijdens het proces van Lifeplanning in Oostenrijk op het belangrijkste moment een geweldige foto te kunnen maken en mee te geven aan de relaties. Een tastbaar iets, zodat je altijd dat moment weer terug kunt halen. En wanneer je iets wilt, dan neem je actie.

Dus ben ik aan een fotografie opleiding begonnen om coaching en fotografie te combineren, Photocoaching was geboren. Nu kon ik ook mijn andere hobby (fotografie) gaan gebruiken bij mijn Passie.

Wat ik niet had kunnen vermoeden, is wat Photocoaching op zichzelf al met en voor iemand kan doen.

Naast dat ik nu fotografie inzet tijdens Lifeplanningstrajecten, bied ik het ook op zichzelf staand aan. Het is geweldig om de verandering door het oog van de lens mee te mogen maken. Daar is waar ik het voor doe.

En omdat ik iedereen prachtige foto’s van zichzelf en zijn of haar geliefden gun, maar niet iedereen de combinatie fotografie en coaching nodig heeft, heb ik de opleiding tot Moment Design Fotograaf gevolgd. In Nederland ben ik één van de eerste gecertificeerde Moment Design fotografen en in Oostenrijk ben ik de eerste die op deze manier fotografeert.

Wie ben ik als fotograaf

Wat mij typeert als fotograaf is dat ik heel goed begrijp hoe onnatuurlijk het aan kan voelen om voor de camera te staan. Ik had niet voor niets altijd die camera in mijn hand. Werd er een camera op mij gericht, dan dook ik weg, wanneer dit kon. En moest ik echt op de foto, dan ging mijn hartslag omhoog. Foto’s van mijzelf vond ik dan ook nooit mooi. Totdat ikzelf voor het eerst tijdens een snelle shoot op de foto gezet werd. In het begin zenuwachtig, verhoogde hartslag en zweten, totdat de fotograaf mij op een natuurlijke manier begon te fotograferen. Daarna heb ik door diezelfde fotograaf nog een Profielshoot laten doen. Wow, eindelijk zag ik foto’s waarop ik mezelf terugzag. En nu, na de opleiding gevolgd te hebben, waarin je natuurlijk ook model bent voor de mede-cursisten, sta ik met vertrouwen voor de camera, blijft mijn hartslag lekker laag en hoef ik niet meer te zweten. Ik kan nu echt zeggen dat ik het leuk vind om op de foto te gaan. Ontspannen en als mezelf. En dat is wat ik jou ook gun. Wanneer iemand zich zo ontspannen en blij mogelijk voelt dan is een mooie foto een logisch gevolg en hoeft het geen doel te zijn.

Photocoaching en coaching en Moment Design fotografie zijn mijn natuurlijke manier van fotograferen geworden.

Om op deze manier Levensmomenten voor altijd te mogen vastleggen geeft mij een nog grotere lach op mijn gezicht.

Leontine van Roosmalen Photography